Hoeveel kost het ontwikkelen van een app?

De kosten van een mobiele app of web app is afhankelijk van de complexiteit en de hoeveelheid functionaliteiten die je toevoegt aan de app. Het bouwen van een eerste versie kan al vanaf 30.000 euro.

Wanneer een app meerdere functionaliteiten krijgt, complex is of verder wordt doorontwikkeld zal een applicatie eerder richting 100.000 euro of meer kosten. Ook bij grotere ontwikkeltrajecten lanceren we zo snel mogelijk met een kleine hoeveelheid functionaliteiten. Hiermee zorgen we ervoor dat we de app al vroeg kunnen testen met potentiële gebruikers.

Hoe bepaal je de juiste functionaliteiten voor een eerste versie?

Het afkaderen van een eerste versie waarmee je live kan gaan noemen we ‘scopen’. Vaak is een eerste versie van een app een zogeheten Minimum Viable Product (MVP). Hierin bepaal je wat de minimale functionaliteit is om genoeg waarde toe te voegen voor je klanten.

Probeer als oefening eens een Value Proposition Canvas in te vullen. Met dit canvas kun je concreet maken welke taken je klanten dagelijks uitvoeren, welke winsten er te behalen zijn en tegen welke pijnpunten ze aanlopen. Vervolgens koppel je deze punten aan functionaliteiten.

We zijn er groot voorstander van om zo snel mogelijk een eerste versie live te zetten, zodat je deze direct kunt testen met je doelgroep. De (kwalitatieve) data die je genereert bij het live zetten van een eerste versie kan weer gebruikt worden om nieuwe functionaliteiten te bepalen, of juist de bestaande functionaliteiten te verbeteren.

Reversed Digital is specialist in het ontwikkelen van mobiele apps en web apps. We adviseren bij het prioriteren van functionaliteiten. Het limiteren van de functionaliteiten in de eerst versie betekent niet dat we inleveren op de gebruikerservaring. Blije gebruikers zijn loyale gebruikers en leveren dan ook meer omzet op. Wij bouwen dan ook geen MVPs, maar Maximum Lovable Products.

Binnen korte tijd bouwden we voor Viesus Cloud een eerste versie van hun webapplicatie. Viesus Cloud is een web app die AI gebruikt voor het optimaliseren van foto’s. Viesus Cloud wilde snel live gaan om vervolgens de applicatie te laten zien aan bezoekers van een populaire fotobeurs. Dit was de eerste goede validatie om te kijken wat hun klanten van deze nieuwe digitale service vonden. In de doorontwikkeling kijken we telkens welke functionaliteiten op dat moment het meest waardevol zijn voor zowel de gebruiker als het bedrijf.

Denk je eraan om een app te laten bouwen? We kunnen je vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden.

Ruben Heijbroek

Excited about the future?

Waar Reversed Digital je mee kan helpen:

Cases

Frank Energie

Viesus Cloud

Cases