Ontwikkel een MVP voor je app

Begin klein en lanceer snel. Zo valideer je razend snel jouw idee en krijg je zo snel mogelijk je eerste gebruikers. We ontwikkelen alleen de functionaliteiten die noodzakelijk zijn om je dienstverlening in de markt te valideren. Zo houd je de kosten laag en kan je makkelijk bijsturen als je doelgroep toch iets anders van verwacht van je dienstverlening of andere functionaliteiten nodig heeft.

Ralph
Ralph

Het lanceren van je MVP in 3 simpele stappen

We geloven niet in lange trajecten. Alle tijd is kostbaar en je wil zo snel mogelijk jouw idee in de markt valideren. Daarom lanceren we MVP’s in 3 simpele stappen.


We starten altijd met een MVP roadmap workshop. In vier uur tijd brengen we alle functionaliteiten in kaart van je MVP. We brainstormen welke functionaliteiten er nodig zijn om de belangrijkste challenges en obstakels van je doelgroep op te lossen. 

Terence Huijgen

Advies over je MVP nodig?

Ook maken we een overzichtelijke roadmap waar we de belangrijkste functionaliteiten definieren. Op deze roadmap schrijven we ook de belangrijkste doelen op die je per fase met je MVP wil bereiken.

In deze roadmap staat precies omschreven wat er ontwikkeld moet worden en hoeveel budget het kost (inclusief hostingkosten). Wil je daarna de MVP dan niet met ons ontwikkelen? Dan kan je dit advies gebruiken om een concrete uitvraag te doen bij andere partijen.

De weken daarna organiseren we enkele sessies om een prototype te ontwerpen van je app. We brengen dan de gehele customer journey in kaart. Dit doen we in schetsvorm (wireframes) zodat we een gevoel krijgen bij de gehele klantreis. Omdat het wireframes zijn kunnen we makkelijk veel klantreizen uitwerken. Als customer journey helder is gaan we deze visueel uitwerken en maken we een klikbaar prototype. Dit klikbare prototype kan getest worden met je klanten en als praatstuk gebruikt worden binnen je organisatie. Het klikbare prototype voelt aan als een echte app.

De weken daarna gaan we de MVP van je mobiele app of webapplicatie ontwikkelen. We doen dit in sprints van twee weken zodat jij in de lead bent en direct feedback kunt geven. We houden van transparantie en co-creatie.

De meeste MVP’s lanceren we binnen 1 a 2 maanden. Dit komt omdat we elkaar challengen om de mobiele app of webapplicatie zo compact mogelijk te houden. Het doel zal altijd zijn om zo snel mogelijk de eerste gebruikers aan te kunnen trekken. Met deze snelheid gaan we nog steeds voor de allerbeste gebruikerservaring voor je gebruikers.

Het kan zijn dat de oplossing iets complexer is. Dat er bijvoorbeeld met meerdere externe systemen gekoppeld moet worden. Of dat er samengewerkt moet worden met een eventuele externe partner. Hierdoor kan de doorlooptijd iets langer zijn. Maar we houden elkaar scherp om zo min mogelijk geld uit te geven en zo snel mogelijk je app te lanceren.

Een MVP ontwikkelen in 1-2 maanden?

In een vrijblijvend adviesgesprek geven we je tips om snel een MVP te lanceren. In een call helpen we graag je MVP concreet te maken.

Contact
Curious founders Corjen & Terence

Bekijk de cases voor onze aanpak

FinancialLease.nl

Viesus Cloud

Cases