Met een proof of concept valideer je de grootste (technische) uitdagingen. Je houdt de kosten laag omdat je eerst onderzoekt wat werkt alvorens je definitief een app gaat ontwikkelen.
Zo kan je technische aannames testen. En inzetten om beter je idee binnen je bedrijf te verkopen.
De eerste app van onze nieuwe AI propositie hebben we binnen twee maanden gelanceerd. Zo konden we snel de potentie in de markt valideren.”
Digital innovatie manager
We geloven niet in lange trajecten. Alle tijd is kostbaar en je wil het optimale halen uit je investering. We hebben hiervoor een snelle en transparante aanpak ontwikkeld:
We beginnen met een proof of concept sessie. In vier uur tijd brengen we alle functionaliteiten en requirements in kaart van je proof of concept. We brainstormen over alle functionaliteiten en kijken hoe deze de belangrijkste challenges en obstakels van je doelgroep kunnen oplossen. Ook bespreken we het doel wat je met je proof of concept wil bereiken. Ga je het gebruiken om interne buy-in te krijgen? Is het een prototype om te pitchen aan investeerders? Wil je technische uitdagingen onderzoeken? Of wil je eerste betalende gebruikers binnenhalen?
Na deze sessie leveren we een overzichtelijk rapport op waar we alle bevindingen samenvatten. In dit rapport staat een advies wat je kunt gaan ontwikkelen, hoe lang het duurt, hoeveel het mogelijk kost en welke technische dingen er moeten worden ingericht. Wil je dan niet verder met ons? Dan kan je dit rapport altijd gebruiken om uitvragen te doen bij andere partijen.
Vervolgens organiseren we meerdere sessies om een proof of concept uit te werken. Er zijn meerdere richtingen om een proof of concept uit te werken.
Zo kunnen we een een proof of concept uit in de vorm van een prototype. Zo valideer je of de oplossing aansluit bij je potentiële klanten. Een prototype is een goede weergave van wat je wil gaan ontwikkelen. Dit maakt het voeren van interne gesprekken en het creëren van eventuele buy-in een stuk makkelijker.
Of we gaan de proof of concept technisch uitwerken. We onderzoeken dan welke services er nodig zijn en werken hier mogelijk technische prototypes van uit. Handig als je bijvoorbeeld een bestaande website hebt en wil kijken of bestaande services ook werken in een mobiele app of in een webapp.
Met al deze informatie kan je goed afwegen wat je wel of niet wil ontwikkelen. Maar uiteraard kunnen we ook een MVP ontwikkelen als je de eerste betalende klanten wil gaan aantrekken.
In een vrijblijvend adviesgesprek geven we je tips en vertellen we je alle stappen om tot een proof of concept te komen.